Arabiska

Al-haqiqah al-murrah

Gregs mamma har alltid funnits där för honom och hans bröder. Hon har plockat upp efter dem, packat deras väskor och skickat med matsäck. Nu säger hon att hon skall börja studera igen och att killarna är tillräckligt stora att klara sig själva. Greg känner sig plötsligt inte så stor. Han är dessutom på jakt efter en ny bästis och kanske ett jobb i en reklamfilm. Full fart, humor, lätt att läsa och kul illustrationer. Gillar du Greg? Då gillar du Den bistra sanningen!

Asatir min al-sharq

Asatir min al-sharq är gamla berättelser från den mystiska Mellanöstern. Dessa Berättelser har gått från generation till generation och är fulla med kunskap, visdom och intelligens. Boken har skrivits på ett enkelt språk och består av 9 sagor.

De vackraste berättelser om Perser, Araber och Indier

Ajmal hikayat Al-forse wa Al-arab wa Al-honoud är en samling av spännande och mystiska berättelser om Perser, Araber och Indier. Dessa fina berättelser har gått i arv från generation till generation och har trollbundit unga som gamla genom tiderna. Denna ljudbok innehåller 8 berättelser fulla med intelligens och visdom från den mystiska mellanöstern.

Ghadi wa Rawan

Ghadi återvänder hem till Belgien efter en sommar med sina kompisar i Libanon. Mest har hon varit med sin bästis Rawan. Men vad är det som väntar henne hemma i Belgien? Och vad är det för katastrof som väntar hemma hos Rawan? Ghadi och Rawan skriver epost till varann och berättar om sina liv.

Grimms sagovärld

Vad vore sagornas värld utan berättelser som Rödluvan, Hans och Greta, Snövit och Askungen? Världens mest kända sagosamling har tjusat, skrämt och roat barn och vuxna i generationer. För 200 år sedan samlade Bröderna Grimm in muntliga folksagor till världens mest kända sagosamling. Idag är Bröderna Grimms sagor kända i hela världen och är utgivna på 160 språk. Denna ljudbok innehåller 6 av Grimms mest kända och älskade berättelser.

Hans Christian Andersen´s magiska värld - Bok 1

Hans Christian Andersen´s äventyr har trollbundit barn och vuxna över hela världen. De här sagorna har återberättats i generationer och är lika välkända idag som för 100 år sedan. Denna ljudbok innehåller 6 av H.C Andersen´s kända och älskade äventyr.

Hans Christian Andersen´s magiska värld - Bok 2

Hans Christian Andersen´s äventyr har trollbundit barn och vuxna över hela världen. De här sagorna har återberättats i generationer och är lika välkända idag som för 100 år sedan. Denna ljudbok innehåller 6 av H.C Andersen´s kända och älskade äventyr.

Hans Christian Andersen´s magiska värld - Bok 3

Hans Christian Andersen´s äventyr har trollbundit barn och vuxna över hela världen. De här sagorna har återberättats i generationer och är lika välkända idag som för 100 år sedan. Denna ljudbok innehåller 7 av H.C Andersen´s kända och älskade äventyr.

Hikayat min alf layla va layla

Tusen och en natt är en av spännande och mystisk sagosamling. Historierna har trollbundit unga som gamla, flickor som pojkar genom tiderna. Kung Shahriar var arg på alla kvinnor. Han gifte sig med en ny kvinna varje kväll och nästa morgon dödade han henne. Men när han gifte sig med Scheherazade började hon berätta sagor för honom. Sagorna var så vackra och spännande att kungen ville höra fler hela tiden. Därför fick Scheherazade leva Och efter tusen och en nätter har kungen uppfyllts av lyckan över att leva. Den onde härskaren har blivit en god härskare, och han prisar Scheherazade och hennes berättelser. Denna ljudbok innehåller 8 berättelser från boken Tusen och en natt.

Hikayat sharh yatul

Roman om författarinnans mamma, Kamilah. Hennes familj gifte bort henne med en äldre man när hon var tretton år gammal. Senare lämnade hon maken och tog med barnen för att leva men en annan man. Även författarinnans möten med den åldrade mamman berörs.

Jiljamesh

Jiljamesh var omkring 2800 f.Kr. den tredje kungen i Uruk en stad i Sumer. Staden låg vid floden Eufrat i dagens Irak. Jiljameshs mor var en odödlig gudinna vid namn Ninsun medan hans far var en vanlig människa. Det gjorde att Jilgamesh till två tredjedelar var gud och en tredjedel människa. I början av berättelsen var Jiljamesh en elak och orättvis kung som förtryckte sitt folk. När hans bästa vän dör blir detta dock en vändpunkt för honom och han ger sig ut på vandring för att söka meningen med livet.

Lughz al-tabiq al-tasi

Hosam har hoppat av skolan för att jobba i sin farbrors butik. Egentligen vill han gå kvar i skolan, men han har svårt för att läsa och tycker inte att han får någon hjälp. En dag ska han bära hem varor till en av farbroderns kunder, men har fått adressen nedskriven på en lapp han har svårt att tyda. Som tur är träffar han Nazek som är lärare och hon börjar lära Hosam att läsa.

Masas

En berättelse om en flickas försök att förstå sin plats i världen. Hur ett grässtrå växer och hur solljuset förvandlar en rostflaga till guld ges samma vikt som en brors död eller en pågående massaker.

Rawaih Marie-Claire

Berättaren, Abd Allah, är en ung tunisisk man som lever i Paris, där han har disputerat, men arbetar i receptionen på ett hotell Fransyskan Marie-Claire, har studerat geografi, men arbetar på posten. Stillsam poetisk beskrivning av en kärleksrelation utan stor dramatik, men som till slut rinner ut i sanden. Den tunisiske författaren al-Habib al-Salimis roman har varit nominerad till det arabiska Bookerpriset. Det genomgående temat är mötet mellan kulturer.

Rewaye al-hikayat al-alamiya

Hans Christian Andersens äventyr har trollbundit barn och vuxna över hela världen. De här sagorna har återberättats i generationer och är lika välkända idag som för 100 år sedan. Denna ljudbok innehåller 6 av H.C Andersens mest kända och älskade äventyr. 1 - Kejsarens nya kläder